sophiesresa.blogg.se

Min resa till Thailand. Flyget till Thailand avgår den 30 November från Köpenhamn och jag landar åter i Köpenhamn den 5 April 2016.

WOHO SURIN!

Publicerad 2016-03-30 14:46:55 i Allmänt,

Woho idag var jag på surin, världens vackraste och bästa plats. Älskar stället så underbart. Men vi börjar med måndagen, jag var på stranden och de var allmänt lugnt. Framemot kvällen kom regnmolnen och första gången på 2 månader kom det regn. Och just denna dagen spelade Job 2 do i Khao lak. Regnet slutade dock vid 10 tiden så han kunde göra sin spelning utan bekymmer. Men gisses vad de spelade högt. Jag hade redan gått och lagt mig då jag inte ville gå dit själv. Men det gjorde verkligen ingenting, jag hörde allting ordagrant i mitt rum som ligger ungefär 2 km bort. Bra och skön musik att sova till, tydligen slutade de med ett jätte fyrverkeri men då sov jag redan så det märkte jag inte ens. Sedan jag kom till thailand har jag sovit med ACn igång, och den är ganska högljudd så vakna till lite ljud det gör jag verkligen inte.
 
Igår var jag och Naree i Phang Nga för att förlänga mitt visum då pantade jag har bokat in planet hem tre dagar efter mitt visum gick ut. Men det var inga bekymmer, det är bara onödiga pengar, men man lever bara en gång så strunt samma inget att sura för. Vi tog mopeden dit vilket är en resa på ungefär 90 minuter vilket betyder en öm rumpa. När vi kom fram till Phang Nga åt vi snabbt på KFC då vi blivit hungriga och därefter åkte vi till immigrationscentert. När visumet var fixat var det dax att åka hem igen. I den värsta värmen på dagen åkte vi hela vägen hem. Vi var dock tvungna att stanna på vägen för att köpa kall dricka. Passions soda blev det för mig och fy vad gott det var. När vi kom fram till Khao lak satt vi i turistbyrån lite därefter hämtade vi mat igen. Steak med pommes. Därefter åkte jag hem och tog ett dopp i poolen. Och äntligen hade de hällt kallt vatten då poolen hade kanske 38 grader innan. Men nu var den väl bara 33 kanske så fortfarande varm men mycket skönare än 38. På kvällen var jag i turistbyrån och just när vi åkte hem började det regna lite igen. Men bara en liten skvätt så inget farligt. 
 
Idag var jag som sagt på Surin. En helt magisk dag. Turisterna var fantastiskt 75% tyskar vilket betyder att det var en hel del att göra. Får många kommentarer om min österrikiska dialekt och de gissar stint på att jag kommer från Österrike. När jag säger nä, jag är från Sverige kollar de skumt på mig så undrar hur mycke svenska dialekt jag har i min tyska, inte så mycket antar jag. Nu sitter jag i turistbyrån och väntar på Jacky då jag ska äta med honom och kanske några andra från Seastar, då det kanske var sista gången till Surin idag. Men jag har fredag och lördag att åka också men än så länge vet jag inte hur det blir med det utan det får vi se. Ha det så gott, snart ses vi igen faktiskt om en vecka exakt.

Om

Min profilbild

Sophie

Tog studenten i Juni 2015. Bestämde mig för att ta ett sabbatsår och åka till favoritlandet Thailand i några månader. Efter många om och med blev biljetten till Thailand bokad och resan blir av.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela