sophiesresa.blogg.se

Min resa till Thailand. Flyget till Thailand avgår den 30 November från Köpenhamn och jag landar åter i Köpenhamn den 5 April 2016.

Ett tag sedan

Publicerad 2015-12-30 15:34:00 i Allmänt,

Nu var det ett tag sedan sist jag skrev. Anleningen är för att jag har haft en massa att göra så jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga. Sedan sist har jag åkt till Surin varje dag. Jag ska försöka berätta allt från alla dagarna, i alla fall det jag kommer ihåg. 
 
Måndag: Måndagen var en ganska lugn dag. Just nu är det en hel del turister eftersom de flesta har skollov och passar på att åka då. Det betyder att det är fulla båtar och att det är flera båtar än vanligt som går till Surin. Åkturen ut till Surin var helt okej, sista biten var lite hoppig och en del blev åksjuka. När vi väl kom fram till Surin blev det lugnare. Dock blåste det ganska mycket hela dagen och det var väldigt jobbigt att snorkla då det blir starka strömmar i vattnet. Påvägen hem placerade jag mig längst bak i båten bredvid motorrerna eftersom det är där det guppar minst och det gick hur bra som helst. Även om motorerna är väldigt högljuda somnar man till ganska lätt. Resan till hamnen från Surin tar ungefär 90 minuter och under de 90 minuterna blir man väldigt trött efter en hel dag på havet. När man sedan kommer till piren och sätter sig i bilen blir man ännu tröttare och då somnar man hur lätt som helst. När jag sedan kom hem gick jag och åt med familjen sedan gick jag och la mig eftersom jag var så trött. 
 
Tisdag: Idag var det dax för familjen att åka med till Surin. De ska stanna på ön i två nätter och det betyder att de inte åkte med oss hem när jag åkte hem igen. Även idag var det ganska hoppigt sista biten men det gick bra ändå. Som vanligt placerade jag mig längst bak bredvid motorerna. När vi kom fram blev det snorkling som vanligt. Dagen var väldigt bra och det var väldigt roligt att ha med familjen på båten. Under dagen blåste det upp ganska mycket och havet såg helt galet ut när man kollade ut mot det öppna havet. Men det beslutades att vi skulle genomföra en vanlig surin dag ändå. Efter sista snorkelstoppet hoppade familjen in i longtailbåten och transporterades tillbaka till ön. Jag stannade kvar på speedbåten, för jag var tvungen att åka hem igen då jag behövde åka till Surin dagen efter igen. Eftersom det såg ut att vara väldigt stora vågor påvägen hem placerade jag mig bak bredvid motorn igen. Det visade sig att det inte var så farligt utan det var bara första biten och sedan var det helt lugnt. Det är väldigt konstigt att havet bara kan ändra sig så mitt i allt, från att vara höga vågor till att vara helt stilla, på bara några kilometrar. Denna hemresan var inte bara jag trött utan alla sov huller om buller. Turisterna satt på sina säten och sov och jag och motormannen satt vid motorerna och sov. Efter så många turer som jag gör är det väldigt lugnande att sova till motorernas ljud och båten som gupppar. När jag sedan kom hem igen åt jag och gick och la mig precis som vanligt.
 
Onsdag: Idag var resan till Surin mycket lugnare. Även om det blåste väldigt mycket ute på Surin var det inte alls så stora vågor som de sista dagarna. Idag när vi var och åt fick jag turen att vi åt på samma strand som familjen bodde på. De hade haft det bra och var väldigt trötta efter första natten. De sa att de hade bara hört havets vågor hela tiden och det var väldigt svårt att sova. Med nya ljud brukar det vara väldigt svårt att sova första natten men jag tror de får bättre sömn denna natten. Därefter återvände vi till speedbåten och det blev mer snorkling. Därefter var det bara tillbaka till piren som gällde. Vägen hem var helt lugn, nästan inga vågor och väldigt stilla. Dock sov jag faktiskt inte idag. Nu sitter jag vid mitt rum och ska snart sova då jag börjar bli trött. Även om man tycker att thailand är fantastiskt och snorkla varje dag är väl inget tråkigt arbete eller vad man ska säga så tar det mer på ens krafter än vad man tror. Att vara ute på havet en hel dag med stekande sol är kanske inte jobbigt, men det tar på ens krafter. 
 
Nu får ni ha det så bra så ses vi en annan dag! Här kommer några bilder från dagens resa, från de andra dagarna får ni bilder sen för de har mamma tagit på sin kamera och den har hon kvar ute på Surin. 
 
Monkeyman, fråga mig inte vad han heter på riktigt för det vet jag inte. En fantastisk människa som är fruktansvärt snäll och rolig. Honom får jag dras med när jag åker 99:an
 
Coolaste kaptenerna, Kaptenen till höger är kapten på Mintmanta 2, har tyvär glömt hans namn och till vänster kaptenen Jacky från Seastar 99.
 
 
 

Om

Min profilbild

Sophie

Tog studenten i Juni 2015. Bestämde mig för att ta ett sabbatsår och åka till favoritlandet Thailand i några månader. Efter många om och med blev biljetten till Thailand bokad och resan blir av.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela